Komemoracija pilotima VS

15:05 28. 09. 2020. FoNet | Davor Lukač

Beograd - U Domu vazduhoplovstva u Zemunu danas je održana komemoracija pilotima majoru Dejanu Krsniku i kapetanu prve klase Zvonku Vasiljeviću, koji su poginuli u padu aviona u petak, u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Komandant Ratnog vazdugoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RViPVO), general-major Duško Žarković rekao je da je teško pronaći reči utehe da ublažie tugu i bol porodica poginulih pilota, koji su, odlučivši da se bave avijacijom, prihvatili put pun izazova, hrabro prihvatajući sve ono što vojnički poziv nosi: čast, poštenje, patriotizam, ali i nesebično odricanje.

Ova tragedija je ogroman gubitak za RViPVO. Izgubili smo odlične pilote, iskusne stručnjake, velike profesionalce i patriote. Ako može biti utehe za nas, onda je to činjenica da će svetli likovi naših nastradalih kolega, njihovi ljudski i profesionalni kvaliteti, njihov odnos prema porodicama i profesiji, biti trajna inspiracija i uzor svima nama, ali i budućim generacijama vazduhoplovaca, rekao je Žarković.

Porodicama Krsnik i Vasiljević, on je poručio da mogu biti ponosni na Dejana i Zvonka i da će uspomenu na njih čuvati sve njihove kolege i prijatelji. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: