Obeležen Dan zadužbinara

18:08 09. 10. 2020. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Dan zadužbinara obeležen je u danas na Univerzitetu u Beogradu, a dodeljene su i Plaketa "Luka Ćelović Trebinjac i "Nagrade Veselina Lučića".

Na predlog Кomisije za dodelu Plakete, Savet Univerziteta doneo je odluku da se Plaketa "Luka Ćelović Trebinjac" za ovu godinu posthumno dodeli Ljubici i Nikoli Dragićeviću, koji su 1993. godine uplatom od 25.000 nemačkih maraka osnovali Fondaciju "Ljubica Vojteh Dragićević i Nikola Dragićević“ u cilju nagrađivanja po jednog najboljeg diplomiranog studenta farmacije i ekonomije.

Za doprinos aktivnostima na obnovi i održanju ideje zadužbinarstva na Univerzitetu, zahvalnice su ove godine dodeljene penzionisanoj profesorki Filozofskog fakulteta Marici Šuput, posthumno profesorki Filološkog fakulteta Tanji Popović, i profesoru Filozofskog fakulteta Živanu Lazoviću, saopštio je Univerzitet.

Na svečanosti su dodeljene i nagrade "Veselina Lučića" za najbolje naučno i književno delo nastavnika i saradnika Univerziteta, kao nagrada Zadužbine Đoke Vlajkovića mladim naučnim radnicima, kao i materijalne pomoći studentima. (Kraj) lj/is/dal

 
Share: