REM izrekao 67 mera

12:30 26. 10. 2020. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Regulatorno telo za elektronske medije (REM) od svog osnivanja 2014. godine izreklo je 67 mera različitim pružaocima medijskih usluga, od čega sedam u 2019. godini i 11 do kraja septembra 2020. godine, navodi se u Analizi efekata rada REM, koju je danas objavila Fondacija Slavko Ćuruvija.

Od sedam mera u 2019. godini, tri su bile opomene i to televiziji Prva zbog nepravilnog označavanja sadržaja i dve televiziji Hepi zbog iznošenja informacija kojima se podstiče na prikriven način diskriminacija zbog nacionalne pripadnosti kao ličnog svojstva profesora Danijela Sinanija, kao i zbog emitovanja nepogodnog programa za mlađe od 18 godina pre ponoći.

Izrečena su i četiri upozorenja - Hepiju zbog prikaza oralnog seksa pre ponoći, televiziji Pančevo jer je na svom sajtu iznela tvrdnje i uvrede o osobi bez mogućnosti da odgovori, istoj televiziji zbog sadržaja kojima je povređena obaveza objektivnog informisanja, pravila druge strane i dostojanstva ličnosti i četvrto upozorenje jer je voditelj emisije novinara Nenada Živkovića nazvao lažnim novinarem. (kraj) vbr/and/dj

Share: