Sve sam prijavio!

22:44 04. 11. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Beograd - Sudija Apelacionog suda u Beogradu Zoran Savić izjavio je za N1, povodom pisanja KRIK da je investirao u gradnju 13 apartmana na Kopaoniku i da je njegova imovina vredna više od milion evra, da je svu svoju imovinu i izvore prihoda uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

N1 navodi i da je Društvo sudija Srbije stalo u odbranu sudije Savića i tvrdi da nije ponuđen nijedan dokaz da je njihov kolega korumpiran.

Sudija Savić je bio je član veća u brojnim krupnim predmetima, kao što je ponovljeno suđenje Stanku Subotiću Canetu ili suđenje Zvonku Veselinoviću - u kojima su optuženi oslobođeni optužbi.

"KRIK se duže već bavi istraživanjem imovine sudija i došli smo do saznanja da sudija Apelacionog suda Zoran Savić sa suprugom ima tri vredna stana u centru Beograda i vikendice sa bazenom na Avali, a takođe je investirao u 13 apartmana na Kopaoniku, koji vrede, prema proceni agencije za nekretnine, više od milion evra. Dakle, videli smo da on koji radi u pravosuđu, i sa platom supruge bi morao da šrtedi više od 25 godina da bi stekli nekretnine koje danas poseduju", kaže Dragana Pećo, novinarka KRIK. (kraj) lj/dpv

Share: