Nismo leglo zaraze

14:08 14. 11. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Miša Relić iz Udruženja barova i noćnih klubova rekao je danas za RTS da očekuje od grada Beograda da se smanji renta shodno situaciji na terenu i da od toga neće odustati, uz ocenu da mu je "čudno" da su barovi leglo zaraze korona virusa, a ne gradski prevoz ili tržni centri.

Meni je prosto neverovatno da smo mi leglo zaraze gde trenutno radimo sa 25 odsto kapaciteta - lokal koji prima 400 ljudi sada može da primi 85 gostiju i 15 zaposlenih, rekao je Relić.

Znam da postoje klubovi koji su napravili neku računicu i odlučili da rade van tih mera, da plaćaju kazne jer je logično da sa 25 odsto kapaciteta ne mogu da opstanu. Ali, nije mi jasno kako smo mi leglo zaraze, a nisu leglo zaraze autobusi koji imaju 31 kvadratni metar u kojima se vozi 60 ljudi, upitao je Relić.

Kako leglo zaraze nisu šoping centri gde bude i 15.000 posetilaca koji su jedni drugima za vratom i to, ukazao je on, država dozvoljava.

Relić je rekao da su barovi i restorani zatvoreni 12. marta, vanredno stanje je prestalo 6. maja, a njima je dozvoljen rad tek 4. juna.

Potom smo 15. juna smo proglašeni za najveće leglo zaraze u državi i onda smo 27. juna opet zatvoreni - radili smo tri nedelje u junu, istakao je Relić.

Ukazao je da su dobili neko pravo na rad krajem avgusta, radili su septembar i prvi deo oktobra dok su bašte mogle da funkcionišu. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: