Najava blokade institucija

17:04 12. 01. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Udruženje radnika na Internetu upozorilo je danas Vladu da će, ukoliko posle njihovog protestnog skupa u subotu ispred Skupštine ne započnu pregovore oko spornog zakona kojim se oporezuju, blokirati gradove i obarati sajtove raznih institucija, čime će im paralisati rad.

Protest je samo uvod u ono što vlast može da očekuje i svi ovi koji prate, policiija i nadležne službe. Vi ste nama blokirali život, mi ćemo vama takođe da blokiramo vaš život. To sledi nakon ovih protesta, gde će nas više hiljada izaći na ulice, poručio je predsednik Udruženja Miran Pogačar na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije.

On je dodao da je to ono što Udruženje radnika na Internetu obećava ukoliko ne dođe do pregovora, i da je poruka za vlast i sve one koji su odgovoni za ovu situaciju da su radnici na internetu spremni da se bore, i boriće se do kraja.

Pogačar je rekao da je udruženje utvrdilo i da ima dokument da je Vlada od februara planirala da uradi ono što je napravila u oktobru - oporezivanje takozvanih frilensera pet godina unazad.Vladimir Ilić iz Petrovca na Mlavi, inače oboleli od multipleskleroze, rekao je da je 2016. išao u tamošnju poresku upravu da proveri oko plaćanja poreza i da mu je odgovoreno da se plaća samo ako godišnji prihod pređe šestostruki iznos prosečne plate u Srbiji. (kraj) vip/dal/dpv

Share: