Evakuisano još 85 ljudi

17:19 12. 01. 2021. FoNet | Davor Lukač, Ivana Šanjević, Ljiljana Stojanović

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom dana su na jugu Srbije evakuisali 85 osoba iz poplavljenih objekata - 32 iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jednu iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša, saopšteno je iz MUP, ranije danas evakuisano je 67 ljudi.

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u 12 lokalnih samouprava - Nišu, Leskovcu, Žitorađi, Doljevcu, Dimitrovgradu, Vlasotincu, Medveđu, Vladičinom i Gadžinom Hanu i Kuršumliji, a zbog obilnih snežnih padavina na delu opštine Prijepolje.

Na teritoriji Nišavskog upravnog okruga situacija je stabilna. Svi vodotokovi drugog reda su se vratili u svoja korita, dok u slivu Južne Morave i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Niša, Aleksinca i Ražnja.

U Pčinjskom okrugu tokom popodneva pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi u mestu Zlatokop obavili su evakuaciju domaćih životinja i poplavljenih domaćinstava. 

Ranije danas saopšteno je da su iz objekata na područjima poplavljenim izlivanjem bujičnih potoka evakuisane 32 osobe iz Doljevca, 10 meštana Bele Palanke, osam iz Bujanovca, šest iz Bojnika, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, dve iz Leskovca, a po jedna iz Dimitrovgrada i Donje Trnave kod Niša.

Desetak kuća pored rasteretnog Tulovskog kanala u Gornjem Guberevcu kod Leskovca je poplavljeno, a meštani kažu da se izlila Tulovska reka, koja protiče u blizini i da je voda samo pojurila u seoska dvorišta. (kraj) is/ivt/dal/ljs/dpv

Share: