Protest na Dorćolu

00:17 12. 02. 2021. FoNet

BEOGRAD - Udruženje "Komšije sa Dorćola" organizovalo je protest na uglu ulica Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca tražeći obustavljanje radova na gradnji trolejbuske okretnice u Dunavskoj ulici i da se postupak dobijanja dozvole preispita i ponovi.

U protestu je učestvovalo oko 300 građana kojima je Vuk Tapušković, iz udruženja "Komšije sa Dorćola", preneo da su oni podneli tužbu Upravnom sudu, sa zahtevom za hitnu obustavu radova.

Tapušković je rekao da, po poslednjem izveštaju Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika, postoje dobre šanse da radovi budu obustavljeni odlukom Upravnog suda.

Planirani radovi na izgradnji trolejbuske trase nisu usaglašeni sa Generalnim urbanističkim planom, tvrde u udruženju "Komšije sa Dorćola".

Dodaju da imovinsko-pravni odnosi na prostoru planiranom za izgradnju terminusa "Dunavska" još nisu rešeni.

"Kada naprave novi terminus u Dunavskoj i kada se spuste sve trole i autobusi sa Trga Republike, nećemo moći da živimo", dodao je.

Građani su u protestnoj šetnji išli Ulicom cara Dušana do Kalemegdana i vratili se nazad, a saobraćaj je za to vreme bio obustavljen. (kraj) dep

Share: