Vojvodina: Rast novopozitivnih

12:29 13. 03. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

NOVI SAD - Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je u protekla 24 sata u pokrajini registrovano 1.035 novih slučajeva infekcije korona virusa, a epidemiološka situacija je ocenjena kao vanredna, sa porastom trenda zaražavanja i visokim nivoima oboljevanja.

U ovom trenutku na teritoriji 43 opštine i grada situacija se ocenjuje kao vanredna, a kao nepovoljna na teritoriji Titela i Beočina.

U strukturi novih slučajeva 864 je dokazano brzim antigenskim testom, a ti pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih, navodi se u saopštenju.

Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom posle negativnog brzog testa. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu - 269, među kojima, takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo koje čini više od 75 odsto slučajeva, a među njima je najviše osoba uzrasta 30 do 50 godina, navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine. (kraj) vip/ivt/dpv

Share: