Oštećen magistralni cevovod

17:11 02. 04. 2021. FoNet | Vera Barišić

ĆIĆEVAC - Zbog oštećenja na magistralnom cevovodu, koji je izvođač "Behtel Enka" napravio prilikom radova na Moravskom koridoru, oko 8.000 žitelja opštine Ćićevac treći dan je bez vode, a u četvrtak je uvedena i vanredna situacija, preneo je danas RTS.

U Ćićevcu i Stalaću, najvećim od sedam naseljenih mesta bez vode, obezbeđene su tri cisterne sa vodom za piće, a tehnička je dopremljena u Pojate, Lučinu i Mrzenicu.

Za najmlađe je urgentno obezbeđeno 2.000 litara flaširane vode.

"Vrtić je jutros dobio vodu za piće i vodu za pripremanje hrane, kao i dve osnovne škole, u Ćićevcu i u Stalaću, tako da je čitava teritorija opštine Ćićevac pokrivena vodom za piće i tehničkom vodom", rekla je predsednica opštine Mirjana Krkić.

Na mestu havarije, u selu Bošnjane, ubrzano se radi na sanaciji oštećenog magistralnog cevovoda.

"Do ovoga je došlo prilikom izvođenja radova na izgradnji auto-puta i pristupnih puteva do gradilišta. Ovde se izmešta ovaj vodovod. Izvođač radova će pokriti štetu koja je nastala na ovom kvaru na vodovodu. Nama je ključno da što pre normalizujemo vodosnabdevanje i činimo maksimum napora da se to ubrza", ističe direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić. (kraj) vbr/dpv

Share: