Prazne puške

18:40 03. 04. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Grupa od oko 100 pristalica pokreta Živim za Srbiju održala je danas na Trgu Republike protest, sa koga su zatražili ukidanje Kriznog štaba za borbu protiv pandemije i iskazali nezadovoljstvo zbog privođenja nekih od vođa takozvanog antivakserskog pokreta.

Vođa paraformacije "Narodne patrole" Damnjan Knežević je poručio vlasti da će da se "stresira" svaki put kad oni pozovu narod na ulice, a "prvi će pozvati ako treba" da se blokiraju svi autoputevi i putevi.

On je pozvao svoje pristalice da "prvi napune pušku", jer se "ne preti praznom puškom".

Došli smo da kažemo da smo uvek kao narod ustajali. Mislite da možete da se igrate sa nama. Ne igrajte se sa ovim narodom, jer ćemo se mi izboriti za slobodu. Ako ste mislili da ćete učiniti nešto sklanjanjem nekoga od nas, nečije reči ili dela, prevarili ste se, to će biti vaš kraj, upozorio je Knežević.

On je preneo i da mu je u policiji, gde je privođen zbog sukoba sa migrantima, rečeno da će biti uhapšen ako na današnjem skupu bude pominjao Aleksandra Vučića, što su okupljeni propratili pogrdnim skandiranjem na račun predsednika Srbije.

Svoj skup je u isto vreme i na istom mestu najavilo i udruženje građana Pokret dosta je bilo (DJB), ali ga nisu održali. (kraj) lj/dal/dpv

Share: