Nastavljen protest radnika

17:40 16. 04. 2021. FoNet | Branko Vučković

KRAGUJEVAC - Radnici fabike "Fijat plastik" u Kragujevcu, koji su pre skoro dva meseca obustavili proizvodnju i stupili u generalni štrajk, najavili su da će 24. aprila protestvovati ispred Gradske skupštine, odakle će ponoviti zahtev Vladi Srbije da se uključi u rešavanje spora između zaposlenih i poslodavca.

Radnici taraže od poslodavca da im vrati iznos regresa na nivo koji su imali do 1. januara 2021. godine, kao i da naknada za plaćeno odsustvo bude 65, umesto dosadašnjih 60 odsto zarade.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković rekao je FoNetu da su o tome razgovarali i sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem.

Od gradonačelnika smo tražili da bude medijator, da nas spoji sa Vladom i on je obećao da će naše pismo proslediti premijerki Ani Brnabić, rekao je Miljković i dodao da se očekuje reakcija Vlade i njena direktna pomoć u rešavanju problema.

Jasno je da mi nećemo odustati od štrajka sve dok se ne ispune naši zahtevi. Zbog toga bi bilo dobro da se Vlada što pre umeša u spor i pomogne da on bude prevaziđen, istakao je predsednik Štrajkačkog odbora.

Prema njegovim rečima, svi radnici "Fijat plastika" nalaze se u nezavidnom materijalnom položaju, jer od umanjenih zarada ne mogu da prehrane porodice. (kraj) is/bv/dpv

Share: