BIA i Gašić protiv Dumanovića

16:23 20. 04. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Bezbednosno-informativna agencija (BIA) i direktor te agencije Bratislav Gašić podneli su danas odvojene krivične prijave protiv bivšeg pripadnika MUP Milana Dumanovića, kojima ga terete za izazivanje panike, nereda i uvrede tokom gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" u nedelju 18. aprila.

U prijavi Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kako se navodi u saopštenju BIA, Dumanović je u više navrata tokom emisije "Utisak nedelje" izgovarao tvrdnje koje se odnose tu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA".

"Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti", ističe u saopštenju Agencija.

Dumanović je, kako navodi BIA, svojim izjavama i i tvrdnjama "značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA".

Agencija smatra da se time "ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama". (kraj) vip/dpv

Share: