Čestitke Vučića i Brnabić

12:36 01. 05. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputili su danas čestitke patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru i poželeli da praznik bude "izvor nadahnuća" u vremenima izazova", sa "verom i nadom" u povratak načinu života koji nam je pružao radost susreta sa bližnjima".

"Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima radosno čestitam najveći hrišćanski praznik – Vaskrs Gospoda Isusa Hrista. Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje, Svetoga Save i svih drugih svetih srpskog naroda", poručio je Vučić.

Ističući da je da je "duh Vaskrsa neprekidna inspiracija da svi zajedno srčano i posvećeno radimo na dobru i razvoju" Srbije, Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda, Vučić je poželeo da "Gospod izlije obilje svoga blagoslova na našu Otadžbinu i Svetu Crkvu". (kraj) vip/dpv

Share: