Protokol za festivale

18:53 12. 05. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ključni akteri srpske manifestacione industrije, okupljeni u udruženju "Safe Events Serbia", predstavili su danas protokol, kreiran u skladu sa najnovijim naučnim studijama sprovedenim na nekoliko test događaja u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Holandiji, koji pokazuje kako je rizik od širenja korone, uz poštovanje mera, gotovo zanemarljiv.

Rezultati studija pokazuju da u slučaju ograničenja ulaska na koncerte i festivale na one koji su vakcinisani, koji su preležali kovid-19, ili koji pokažu negativan rezultat na kovid testu, rizik od širenja zaraze je gotovo zanemarljiv i daleko manji od drugih mesta okupljanja koja nesmetano rade.

Protokol je, uz pozitivno mišljenje Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i ključnih epidemiologa uključenih u rad Kriznog štaba, u ime grada Beograda i Novog Sada predat Vladi Srbije na usvajanje, navodi se u saopštenju EXIT, Beerfest, Arsenal fest i Lovefesta.
  
U sadržaju protokola akcenat je pre svega na podržavanju vakcinacije kao jedinog oružja za borbu protiv pandemije, jer je povratak normalnog života najvažnija motivacija za mlade ljude da se vakcinišu. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: