Ljubav i izvan četiri zida

12:17 17. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - U znak podrške LGBT+ pravima, IKEA Srbija podigla je zastavu duginih boja i pokrenula kampanju „Ljubav živi i izvan četiri zida"

 Obeležavanjem ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT) 17. maja, IKEA Srbija pokreće kampanju „Ljubav živi i izvan četiri zida", zalažući se za veću ravnopravnost i snažniju inkluziju svih LGBT+ osoba.

„Za nas u kompaniji IKEA, proslavljanje IDAHOT dana znači isticanje naše posvećenosti stvaranju inkluzivnog radnog okruženja u kojem se sve naše LGBT+ koleginice i kolege osećaju dobrodošlo, poštovano i cenjeno zbog onoga što jesu. Želimo da pokažemo ljudima da je ljubav, ma kakva bila, prevelika da bi stala u četiri zida“, istakla je  regionalna direktorka kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Sara Del Fabro.

Kako bi pokazala posvećenost stvaranju još inkluzivnijeg okruženja za LGBT+ osobe, IKEA Srbija pruža jednake mogućnosti za zapošljavanje i razvoj osobama svih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta, obezbeđujući svojim Kodeksom ponašanja radno mesto bez diskriminacije, uznemiravanja i netrpeljivosti.

Zalaganje za LGBT+ prava deo je šire agende kompanije IKEA za Diverzitet i Inkluziju, putem koje se takođe zalažemo za rodnu ravnopravnost i podržavamo ranjive grupe kao što su žrtve porodičnog nasilja. (kraj) dep

Share: