Branka Katić za izbeglice

14:57 14. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) saopštila je danas da je srpska glumica Branka Katić imenovana za UNHCR istaknutu zastupnicu prava izbeglica.

U saopštenju se navodi da UNHCR počinje seriju događaja i inicijativa koje organizuje zajedno sa svojim partnerima, a kao prvi zajednički poduhvat sa Brankom Katić, nastao je kratki video "Izgubljeni snovi" o snovima i nadanjima sirijske dece, prinuđene da odrastaju daleko od kuće, u izbegličkim centrima.

UNHCR ove godine obeležava 45 godina rada u Srbiji i tokom svih tih godina agencija je pomagala izbeglicima i raseljenim licima iz različitih krajeva sveta - od sovjetskih izbeglica na početku rada kancelarije u Beogradu, preko ratova u Jugoslaviji tokom devedesetih godina prošlog veka, do najnovije izbegličke krize koja je kulminirala 2015. godine.

Zajedničko za sve ljude koji su ostali bez svojih domova je da oni i dalje nisu odustali od svojih snova i nadanja, a cilj UNHCR uz pomoć drugih organizacija i istaknutih pojedinaca kao što je Branka, jeste da ovi snovi nikada ne budu izgubljeni. (kraj) vbr/ivt

Share: