Počasni član NUNS

16:17 15. 06. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu danas je u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), povodom njegovog 88. rođendana, uručena počasna članska karta tog udruženja.

Predsednik NUNS Željko Bodrožić rekao je da je Koraksić "od prvog dana ponositi član NUNS" i da je "svih ovih godina čuvar zdrave pameti".

Bodrožić je istakao da Koraksić ne posustaje i da "svako jutro kada vidimo njegovu karikaturu to je neka vrsta ohrabrenja za sve nas".

On je istakao da Koraksić ne odustaje od borbe za "normalnu, građansku, pristojnu Srbiju u kojoj će nacionalizam, šovinizam, ksenofobija i sve ono što je na udaru Koraksovog pera konačno otići u zapećak".

Koraksićev tempo je "jak", ništa ne govori da je napunio 88 godina i liči da je sada u najboljim godina za rad i stvaralaštvo, što je prema oceni Bodrožića, primer mladima koji su apatični kako se može boriti ako se ne odustaje.

Osnivač pokreta "Novi optimizam" Branislav Guta Grubački rekao je da je Koraksićeva popularnost u Srbiji velika i da mnogi ljudi čitaju Danas tako što prvo pogledaju negovu karikarturu.

Povodom počasnog članstva u NUNS, Koraksić je rekao da "izgleda sada neće morati da plaća članarinu" u udruženju, da je iznenađen i da nije pripremio nikakav govor.

Samo sam spremio prvu i poslednju rečenicu, a ono između ćete vi da umetnete. Prva rečenica je: 'Drugovi i drugarice', a poslednja je: 'Smrt fašizmu - sloboda narodu'", poručio je Koraksić. (kraj) def

Share: