Bespoštedna kampanja

21:59 19. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Protiv Rio Tinta i projekta Jadar mesecima se vodi bespoštedna kampanja zasnovana na konstantnom ponavljanju dezinformacija i najgorih scenarija koji nisu utemeljeni na činjenicama, već su proizvod proizvoljne interpretacije njihovih autora, navodi danas ova kompanija, koja ističe da već 20 godina posluje u Srbiji, poštujući sve njene propise.

Rezultat te kampanje je i napad u petak na zaposlene Rio Tinta i partnerskih kompanija koji rade na projektu Jadar, ukazuje se u saopštenju i napominje da se "poslednja u nizu lažnih optužbi" odnosi na privatno obezbeđenje koje "patrolira“ javnim putevima u dolini Jadra.

Prema saopštenju, obezbeđenje je "angažovano da sprovodi aktivnosti u potpunosti u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju koji predviđa, kako način obezbeđenja privatne imovine, tako i kretanje u određeno vreme između više međusobno razdvojenih mesta/objekata (patroliranje)".

"Kretanje ograničenim (malim) brzinama je zahtev kompanije Rio Tinto kako se ne bi uznemiravali meštani i kako bi se očuvali ionako već dotrajali ili neasfaltirani seoski putevi", tvrdi se u saopštenju. (kraj) def/dpv

Share: