Dodatni zahtevi za Petnicu

17:53 01. 07. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Zaštitnik građana uputio je danas dodatni zahtev Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izjašnjenje o pravnom osnovu saradnje osnovnih i srednjih škola sa Istraživačkom stanicom "Petnica", kao i o uslovima za davanje finansijske podrške tom i drugim subjektima koji se bave vannastavnim obrazovanjem dece.

Kako je saopšteno iz kancelarije ombudsmana, u cilju zaštite prava i najboljih interesa deteta, zaštitnik nastavlja preduzimanje daljih aktivnosti i mera iz svoje nadležnosti u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada nadležnih organa pokrenutog 25. juna, na osnovu medijskih napisa o seksualnom zlostavljanju polaznica programa koje organizuje udruženje građana Istraživačka stanica Petnica.

Od nadležnog ministarstva zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana obavesti po kom pravnom osnovu osnovne i srednje škole u Srbiji dostavljaju udruženju građana "Petnica" detaljno mišljenje predmetnog nastavnika o uspehu, radu i sklonostima učenika, odnosno stručno mišljenje psihologa ili pedagoga škole prilikom konkurisanja deteta na neki od programa koji realizuje to udruženje. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: