RTV bez rukovodstva

23:04 08. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Radio-televizija Vojvodine nema svoj Upravni odbor, jer je većini članova mandat istekao u aprilu, nema generalnog direktora, jer je Miodragu Koprivici takođe istekao mandat, nema direktora programa, pa čak ni vršioce dužnosti na tim funkcijama, objavila je Cenzolovka.

Kako se navodi, ta lista bi mogla da bude produžena, pošto je i glavni i odgovorni urednik Prvog programa televizije vrlo blizu kraju mandata.

Za ovakvu situaciju, bez presedana u radu javnih servisa, najodgovorniji su, bez dileme, Skupština Srbije i Regulatorno telo za elektronske medije (REM), navodi Cenzolovka, koja je o toj temi pisala u nekoliko navrata.

Cenu kršenja zakonskih rokova za izbor novih članova REM-a, pa potom nemogućnost odlučivanja u krnjem REM-u, pokrajinski javni servis plaća time što na vreme nije izabran Upravni odbor, pa samim tim do danas nisu ni mogli da budu raspisani konkursi za dve ključne pozicije, niti su na ta mesta, do izbora novih čelnika, mogli da budu imenovani vršioci dužnosti. (kraj) is/dpv

Share: