Godinu dana ćutanja

08:55 09. 07. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas predsednika Srbije da sam ili uz pomoć stručnjaka napravi analizu BIRODI istraživanja i javno saopšti da li i u kojoj meri to istraživanje odstupa kada je u pitanju biračko ponašanje građana Srbije u zavisnosti od starosti i obrazovanja od istraživanja koje on ima.

U saopštenju BIRODI podseća da je prošlo tačno godinu dana od kada je na i-mejl adresu Predsedništva Republike poslata predstavka sa rezultatima istraživanja javnog mnjenja zbog kojeg je poslanik Aleksandar Martinović na današnji dan pre dve godine tražio da se protiv BIRODI sprovede istraga zbog istraživanja javnog mnjenja na temu izbornog ponašanja građana Srbije.

To istraživanje, prema poslaniku Vladimiru Đukanoviću, bilo je povod za kolumnu predsednika Republike u "Politici" (10. jul) iza koje je krenulo objavljivanje tekstova koji se nisu bavili rezultatima istraživanja ili stručnim i kritičkim sagledavanjem nalaza i metodologije istraživanja, već iznošenjem neistinih interpretacija i etiketa o BIRODI, ukazuje se u saopštenju. (kraj) vbr/dj

Share: