Upozorenje Radovanovića

10:56 28. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Evidentno je da sa ovim nivoom obuhvaćenosti vakcinacijom i ovim nepoštovanjem epidemioloških mera ulazimo u novi talas i, ako ne pooštrimo mere i ne promovišemo vakcinaciju, doći ćemo do hiljadu ili više obolelih dnevno, upozorio je danas epidemiolog Zoran Radovanović.

"Spadamo u zemlje koje su suočene sa tim petim talasom, on će neminovno uslediti, ali srećom, jer je znatan broj stanovnika imunizovan, prirodno ili veštački, to čini dovoljan razlog da ne dostignemo 8.000 zaraženih dnevno“ kao u decembru prošle godine", rekao je Radovanović u Novom danu na TV N1.

On ukazuje da je Srbija „sjajno obavila deo oko nabavke vakcine, ali smo potpuno i sramno zakazali u pogledu korišćenja te vakcine“.

"Došli smo u apsurdnu situaciju da zovemo strance da dođu da se vakcinišu, jer ističe rok vakcinama ili da moramo da platimo da se one unište. Zdravstveno-prosvetni deo je potpuno izostao. Izgleda da postoji neki stav da ne treba uznemiravati ni vakcinaše ni antivakcinaše. Pusti, pa nek ide“, objašnjava Radovanović.

Share: