Tri nagrade Srbiji

23:45 01. 09. 2021. FoNet

MOSKVA - Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u disciplini "Armija kulture" na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji osvojili su jedno prvo i dva treća mesta na takmičenju na kome se predstavljaju istorija, tradicija i nacionalna kultura, muzika i folklor zemalja učesnica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

 Nacionalnu kulturu i muziku naše zemlje predstavili su predstavnici Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", Vojnofilmskog centra "Zastava film" i Medija centra "Odbrana", uz članove KUD "Dimitrije Koturović" i istaknute vokalne soliste. 

Prvo mesto u originalnom predstavljanju i izvođenju kompozicija na ruskom jeziku, koje je od ove godine zvanična disciplina, pripalo je mladom solisti baritonu Milanu Obradoviću.

Treće mesto u konkurenciji ženskih vokala pripalo je solistkinji Mini Gligorić.

Treće mesto u konkurenciji petominutnog muzičkog kolaža, kojim se predstavljala svaka od 20 zemalja učesnica, po glasovima publike pripalo je čitavoj muzičkoj ekipi Srbije, koja se predstavila folklornom Vranjanskom svitom i pesmama "Tamo daleko" i "Ovo je Srbija". (kraj) dep

Share: