Pobeda Vojske Srbije

23:38 03. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

KRALJEVO - Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije završeno je danas pobedom ekipe Vojske Srbije ispred tima Oružanih snaga Rusije i Oružanih snaga Kazahstana.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je ekipi Vojske Srbije osvojenu zlatnu medalju.

Pehar i zlatne medalje srpskom timu uručio je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, saopštilo je Ministarstvo obrane.

"Nadmetali ste se u veštini, snazi i izdržljivosti duha i tela. Stavili ste na probu vaše individualne i kolektivne kvalitete. Učili ste jedni od drugih i što je još važnije – učili ste jedni o drugima. Siguran sam da će takmičenje koje smo sa uspehom okončali doprineti razvoju odnosa između naših država, produbiti razumevanje i osnažiti poverenje među našim armijama", rekao je general Cvetković.

Pobednicima takmičenja po fazama priznanja i nagrade uručio je načelnik Uprave vojne policije Generaštaba Vojske Srbije pukovnik Jovica Matić.

Trećeplasiranoj ekipi Kazahstana medalje i poklone uručio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Petar Latković, dok je timu Rusije odličja uručio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić."Trka heroja", kao završna faza takmičenja "Čuvar reda" Međunarodnih vojnih igara, označila je danas na poligonu "Beranovac” kraj nadmetanja jedinica vojne policije iz Kipra, Katara, Kazahstana, Irana, Rusije i Srbije i pobedu ekipe vojne policije naše zemlje. (kraj) is/dpv

Share: