Sahranjen Nenad Nenadović

17:33 27. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Glumac Nenad Nenadović, koji je preminuo 22. septembra u 57. godini od posledica koronavirusa, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Nenadović je bio među zaštitnim licima pozorišta "Boško Buha" gotovo četiri decenije i rekorder po broju izvedenih predstava u sezoni. 

"Kada jednom poverujemo da Neša više nije sa nama, sećaćemo ga se često i rado, s ljubavlju i radošću što smo se sreli u ovom životu", rekla je glumica Borka Tomović, preneo je RTS. 

Televizijska publika će ga pamtiti po brojnim serijama u kojima je počeo da igra još kao dečak, kao i emisijama namenjenim najmlađoj publici.

Kolege su istakle pedagoški rad Nenada Nenadovića kao značajan deo njegove karijere. Generacijama mladih glumaca i glumica koji su prošli kroz njegovu školu pružio je uz lekcija o tajnama zanata i one najvažnije, životne.

Uz zahvalnost na svim prilikama koje im je pružio, mlade kolege su se prisetile najvažnije lekcije kojoj ih je Nenadović naučio – da, pre svega, budu dobri ljudi, pa onda glumci. (kraj) dep

Share: