Kokanović: Nenasilan otpor

10:58 04. 10. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Advokat Čedomir Kokanović saopštio je danas, ispred protesta advokata "Ni korak nazad" da je Ministarstvo pravde jasno pokazalo da je "deo koruptivne bankarske strukture" kada je ranije ove godine predložilo skandalozne izmene Zakona o parničnom postupku, prethodno tajno dogovorene sa rukovodstvom Advokatske komore Srbije.

Nedavni problematičan stav Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita jasno pokazuje da koruptivna bankarska struktura razara sve grane vlasti u Srbiji - izvršnu, zakonodavnu, a na žalost i sudsku, navodi se u saopštenju.

Pozivanje Ministarstva na nezavisnost sudstva i zabranu uticaja na sudije smatramo krajnje licemernim, jer je Vrhovni kasacioni sud preko noći podlegao koruptivnim uticajima i promenio tri godine primenjivan stav, zbog koga su pravdu na sudu potražile stotine hiljada građana, podseća Kokanović.

Advokatura ima pravo na građansku neposlušnost i nenasilne oblike otpora i upravo je najpozvanija da podigne glas kod ovako teških i dalekosežnih zloupotreba, naglasio je Kokanović. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: