Kontrola kovid propusnica

23:55 23. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - U Srbiji je u subotu od 22 časa stupila na snagu zabrana ulaska u zatvorene ugostiteljske objekte bez kovid propusnice i istovremeno su inspektori otpočeli kontrolu tokom koje će, do ponedeljka, samo opominjati građane i vlasnike objekata u kojima se zabrana krši.

Kako prenose Novosti, komunalna policija i inspektori proveravaju da li gosti imaju kovid sertifikate u objektima koji se nalaze u Savamali, Skadarliji, Beton hali i na Novom Beogradu. 

Marijana Čubrila iz kafića "Hešteg" kaže da od nadležnih nisu stigla uputstva o kovid propusnicama i zbog toga je odlučila da skrati radno vreme lokala, koji neće raditi posle 22 časa, izveštava N1.

U akciji provere postupanja po novoj antikovid meri, kako su vlasti ranije saopštile, biće angažovano 2.400 inspektora. 

Zabrani ne podležu vlasnici digitalnog sertifikata - potvrde o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine protiv korona virusa u proteklih 210 dana ili sedam meseci. Validan je i PCR test ne stariji od 72 časa ili brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati. Inspektori prihvataju potvrdu o preležanom kovidu koja nije starija od 210 dana. (kraj) dep

Share: