Advokati o obustavi rada

13:38 06. 11. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - U Beogradu je danas počela 20. konferencija advokata Srbije, na kojoj treba da budu donete preporuke za Skupštinu Advokatske komore Srbije (AKS) vezane za narušavanje pravne sigurnosti i ujednačene sudske prakse posle dopune stava Vrhovnog kasacionog suda (VKS) o načinu presuđivanja sporova građana protiv banaka za troškove obrade kredita.

Predsednica AKS Jasmina Milutinović je, uoči početka sednice, novinarima rekla da je ta promena izazvala veliki potres u pravosuđu i advokaturi, jer je sud imao ujednačen stav po tom pitanju više od tri godine, a advokati su posle dopune odluke 16. septembra, prvi skrenuli pažnju da je to narušavanje pravne sigurnosti.

Već smo doneli niz odluka kako da se protiv menjanja stavova borimo, a konferencija je zakazana kao najširi oblik izjašnjavanja advokata, sa ciljem da se proveri da li su spremni da se bore protiv ovakvog narušavanja pravne sigurnosti i idu u obustavu rada, a ako bi išli, koliko bi ona trajala, istakla je Milutinović. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: