Mojsilović u Hilandaru

23:53 12. 11. 2021. FoNet

BEOGRAD - General Milan Mojsilović boravi u prvoj zvaničnoj poseti načelnika Generalštaba Vojske Srbije manastiru Hilandar, gde se poklonio svetinjama i razgovaro sa igumanom manastira arhimandritom Metodijem i monasima.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Mojsilović na Svetoj gori boravi sa delegacijom Vojske Srbije i episkopom niškim i vojnim Arsenijem.

General Mojsilović se u Hilandaru poklonio svetinjama i razgovarao sa igumanom manastira arhimandritom Metodijem i monasima. Izražavajući zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu, general Mojsilović je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je u prilici da kao prvi načelnik Generalštaba Vojske Srbije poseti Svetu goru i jedno od najznačajnijih duhovnih i kulturnih središta srpskog naroda manastir Hilandar, navedeno je u saopštenju. 

Poseta se realizuje u vreme kada manastir Hilandar proslavlja ktitorsku slavu – Svetog kralja Milutina. Na taj dan se u Vojsci Srbije obeležava Dan verske službe, u spomen na 12. novembar 1839. godine kada je donet zakon kojim je regulisana sveštenička služba u tadašnjoj srpskoj vojsci. (kraj) dep

Share: