Zatrpavanje problema

13:21 19. 12. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Povodom uvreda koje su mu upućene poslednjih dananakon intervjua za "Novi magazin", reditelj Goran Marković izjavio je da se, kao i uvek, radi o tome da se neki veliki problem zatrpava izmišljenom zaverom; optužbe vlasti bile su i da Marković navodno govori da treba streljati predsednika Srbije.

"Uvek kada u ovoj zemlji imamo neki veliki problem, oni - režim, služba ili neka druga mašinerija, izmisle neki antetat ili strašnu zaveru. I tako skreću pažnju s tog problema. A posebno sam ja, koji nisam ništa slično pomenuo u tom intervjuu za koji su se 'uhvatili', na neki način ovoga puta izabran da budem 'slučaj'", rekao je Marković za Nova.rs.

On je ranije, komentarišući proteste i blokade saobraćajnica, za "Novi magazin" ocenio da su se ljudi oslobodili straha i, na drugoj strani, "uterali strah u kosti represivnom režimu".

"Stvar se zaoštrava i vodi ka raspletu. Jedino što nije rečeno kakvom. Moguće je da dođe do mirnog pada režima, što je malo verovatno, a takođe se može desiti da ovo sadašnje stanje predstavlja med i mleko prema onome šta nas čeka", smatra Goran Marković. (kraj) vip/and/nm

Share: