Društvo

reditelj Goran Marković poručio

Trivan kao braniteljka murala

13. 01. 2022. 10:30 | FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ako ova vlast padne, odmah treba napadati sledeću i ako ta sledeća uspe da učini nešto dobro - izdržaće, ocenio je reditelj Goran Marković i poručio da politčari treba da shvate da su običan servis, nešto kao šefovi sale po restoranima.

Njihova dužnost je da organizuju gde će ko da sedi, koji konobar će da služi, da preporuče specijalitet kuće i da to na kraju naplate. Ništa više. Moj utisak je, međutim, da oni razmišljaju samo ovome poslednjem, ocenio je Marković za nedeljnik Vreme.

Na pitanje da li je moguće govoriti o stvarnosti ovih prostora, a da se ne dotaknu devedesete i krvavi raspad zemlje, da li je to želeo da učini filmom, koji bi se bavio alter-egom ratnog zločinca Radovana Karadžića, Marković je rekao da nema drugog načina da na to pitanje odgovori, osim filmom.

Moj poslednji pokušaj je, nažalost propao. Braniteljka murala Jelena Trivan je uspela u tome da me spreči. Žao mi je što su tom prilikom, valjda da se ne bi primetilo šta je njen pravi cilj, oštećena i dvojica sjajnih kolega Želimir Žilnik i Srđan Dragojević, ukazao je Marković. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: