Lažna i tendenciozna vest

15:12 21. 01. 2022. FoNet

BEOGRAD - Služba porodice Bogoljuba Karića za odnose s javnošću danas je, kao lažnu informaciju, demantovala vesti u delu medija o tome da je lice za koje se navodi da je Karićev unuk uhapšeno posle tuče oko parking mesta u kojoj je nožem povredilo drugo lice.

Po sredi je pokušaj da se tendenciozno ponizi i uprlja lik Bogoljuba Karića, ukazuje se u saopštenju i naglašava da su njegovi unuci maloletni.

Kako se precizira u saopštenju, oni su, zajedno sa svojim roditeljima i porodicom, "posvećeni obrazovanju u redovnom školovanju, muzici i sportu i ne mogu biti akteri bilo kakvog događanja koje ima veze sa ovim nesretnim incidentom".

"Kada se ovako netačne stvari objavljuju u javnosti, moram da kažem da ću jedino da proverim da nije slučajno moj najmlađi, uskoro dvogodišnji unuk Bogoljub, nepažnjom iz svojih pelena isukao tradicionalnu naslednu karićevsku sablju i povredio nekoga u dečijoj igri”, izjavio je Bogoljub Karić.

On je najavio da će njegova pravna služba "preduzeti sva raspoloživa pravna sredstva za sankcionisanje objavljivanja infomacija koje narušavaju ugled i autoritet ličnosti i nanose trajnu štetu", ukoliko demanti ne bude objavljen, ukazuje se na kraju saopštenja.

Vest u kojoj je ovaj incident pripisan osobi za koju se tvrdi da je Karićev unuk pojavila se na portalima nekoliko dnevnih novina i tobloida. (kraj) def

Share: