Redovi na pumpama

02:09 04. 03. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - U Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Užicu i drugim gradovima tokom noći stvoreni su redovi ispred benzinskih stanica, a neki distributeri su navodno ograničili prodaju za putnička vozila na 20 litara uz plaćanje u gotovini, izvestili su mediji, povodom čega je Vlada Srbije demantovala poremećaj u snabdevanju i navela da "neko namerno širi paniku".

Beograđani na više lokacija tokom noći čekaju da napune rezervoare. Na socijalnim mrežama se deli snimak kilometarske kolone vozila ispred pumpe na ulazu u Novi Sad, napravljen dva časa uoči ponoći (Twitter @SaleMarkovic).N1 navodi da su gužve počele da se stvaraju u sredu uveče ispred pumpi NIS jer ima "mnogo kompanijskih kartica".

Medijski portali i internet mediji navode da je slično i u Somboru, Blacu, Arilju, Paraćinu i drugim mestima, a prenose izjave građana koji "strahuju od nestašice".

Objavljene su fotografije dokumenata sa društvenih mreža o navodnom ograničenju prodaje benzina u maloprodaji, na 20 litara po vozilu uz plaćanje isključivo kešom.

 Vlada Srbije saopštila je da Srbija apsolutno nema nikakvog problema u snabdevanju naftnim derivatima, preneo je RTS.

"Svega ima u dovoljnjim količinama, tako da neko namerno širi paniku", ocenjeno je u saopštenju, povodom "navoda sa društvenih mreža o navodnom ograničenju kupovine naftnih derivata".

Vlada Srbije je 10. februara ograničila maloprodajne cene evrodizela i evropremijuma BMB 95 na 179, odnosno 171 dinar po litru. (kraj) dep/dpv

Share: