Dani dece sunca

10:17 05. 04. 2022. FoNet

BEOGRAD - Kamp "Ekspresivna art terapija sa Draganom Bjelogrlićem, Srdanom Golubovićem i Ivanom Jevtovićem" u organizaciji Ustanove socijalne zaštite "Daun sindrom centar Banja Luka" uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće održan u sredu 6. aprila od 12 sati u vili Republike Srpske u Užičkoj 5, saopštili su organizatori.

Tokom kampa, u saradnji sa dramskim umetnicima biće održane dram terapije, kao i muziko terapije, terapije plesom i likovne terapije u čijem radu će učestvovati osobe sa Daunovim sindromom iz Banjaluke i Beograda.

Od urađenih likovnih radova biće priređena izložba koja će predstaviti kreativnost i stvaralaštvo učesnika.

Kamp se realizuje u okviru manifestacije "Dani dece sunca" koja je počela 21. marta ove godine u Banjaluci povodom svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom i trajaće do 21. aprila.

Prilikom otvaranja manifestacije na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, prof. dr Vlado Đajić je otvorio i prvu izložbu likovnih radova osoba sa Daunovim sindromom.

Pre Beograda, u sklopu ove manifestacije u Češkoj su organizovani "Dani djece sunca u Pragu" od 25. marta do 2. aprila, a poslije "Dana dece sunca u Beogradu", planirano je održavanje "Dana dece sunca u Banji Vrućica" od 10. do 17. aprila u Tesliću i na kraju "Dana dece sunca Jahorina" 21. aprila 2022.

U svakom gradu gde se održavaju navedene manifestacije uključuju se osobe sa Daunovim sindromom iz tog grada koje učestvuju i na manifestaciji u slijedećem mjestu. (kraj) dep/dj

Share: