Društvo

Maj mesec matematike

Više od igre

28. 04. 2022. 09:51 | FoNet

BEOGRAD - Ovogodišnji Maj mesec matematike, koji počinje 10. maja i traje do 31.maja, povezuje matematiku i gejming, najavljuje se u današnjem saopštenju i ističe da su organizatori manifestacije Centar za promociju nauke, Matematički institut SANU i Nordeus fondacija.

Program će se odvijati na više lokacija u Beogradu, uključujući Galeriju nauke i tehnike SANU, Silose Beograd, Matematičku gimnaziju i Dorćol plac, ali i širom Srbije, kroz saradnju nastavnika osnovnih i srednjih škola, kao i mrežu naučnih klubova.

Tema 11. Maja meseca matematike su matematika i gejming. Na pitanje da li su igre ipak više od igre odgovori će se tražiti kroz različite formate, interaktivne izložbe, matematičko-dramske radionice, eksponate, EduGejming konkurs i predavanja.

Programiranje, stvaranje priča, istraživanje matematike, saradnja, uvažavanje različitih znanja, obračunavanje sa predrasudama o matematici, najvažnije su lekcije koje se uče kroz osmišljavanje i igranje ovih igara, objašnjava se u saopštenju. (kraj) def

Share: