Porodica je život!

11:00 15. 05. 2022. FoNet

BEOGRAD - Pod zavesom demokratije i ljudskih prava, bombarduju se sve porodične vrednosti. Na porodicu se, kao na poslednju tvrđavu ljubavi, sloge i zajedništva, udara sa svih strana. Brakovi se razvode, roditelji se udaljavaju od dece. Bez zdrave i stabilne porodice lutaćemo izgubljeni, kao stado po planinama, ocenio je biznismen Bogoljub Karić, povodom Međunarodnog dana porodice.

Danas, 15. maja, obeležava se Međunarodni dan porodice, pa se pitam šta to danas slavimo, upitao je  Karić u autorskom teksu, ukazujući da ni mediji ne pišu o tome.

Na porodicu se, kao na poslednju tvrđavu ljubavi, sloge i zajedništva, udara sa svih strana, upozorio je on i konstatovao  da se oružje ne bira.

Ističući da supruga Milanka i on uživaju sa unicima, koji su njihova “porodična vojska”,  Karić je naglasio da  bi morao na dodatni čas matematike da bi ih sve prebrojao.  

Prema njegovom stavu, pod zavesom demokratije i ljudskih prava, bombarduju se sve porodične vrednosti, brakovi se razvode, roditelji se udaljavaju od dece.

Bez zdrave i stabilne porodice lutaćemo izgubljeni, kao stado po planinama, poručio je Karić, koji smatra da “savremene mame i tate sve više podležu specijalnom antiporodičnom ratu”.

Taj rat je gori od svetskog, ocenio je on i ukazao na “politički korektan” govor po kojem je majka “roditelj broj 1”, a otac “roditelj broj 2”, kako ih “krštavaju oni nekršteni”.

Sada kažu, dete ne smete ni da izgrdite, morate da poštujete njegovu volju i dečija prava. Moj tata Janićije je to umeo bolje od svih nevladinih eksperata ovog sveta. Jednostavno nas je voleo do nebesa i učio da čuvamo i volimo jedni druge, da zauvek ostanemo porodica, napisao je Karić.  

On je primetio da danas dete mora da trenira neki sport da se ne bi odalo lošem društvu, pa mora da govori bar dva strana jezika, da poznaje najnovije  tehnologije.

“Umesto da gleda u planine i šume, bulji u mobilne telefone. Umesto da se penje na drvo i bere trešnje, ide u teretane. Gde su mame i tate? Eno ih, rade”, ilustrovao je Karić.

Prema njegovom viđenju, tako nastaje moderna antiporodica, “kao firma sa vlasnikom, knjigovođom i poslovnim planom, sve se beleži, ulaz i izlaz novca, sa obaveznim svađama i prepirkama ko je više zaradio, a ko je više potrošio”.

Neću da budem „roditelj roditelja broj 2”, a moja Milanka „roditelj roditelja broj 2”. Milanka hoće da bude baka, a ja deda. Neću da moju decu i članove porodice unuci zovu kao da uče tablicu množenja, poručio je Karić.

Za njega su ključne reči ljubav, tradicija i poštovanje, na kojima je odgajan i na kojima je vaspitavao svoju decu.

Svako ko je ljubavlju sačuvao svoju porodicu, najbogatiji je čovek na svetu, pa makar nemao ni jedan dinar. Ni na računu, ni u džepu, smatra Karić.

Kako je istakao, “bez voljenih koji dele sa nama i med i pelin, koji su tu, pored nas, kad se vratimo kući, kojima je do nas i kada im nije do njih samih, život ne vredi ni pet para”.

“Možete imati milijarde dolara, džabe vam je, vi ste tada siromašnan i nesrećan čovek”, naglasio je Karić, koji će na Međunarodni dan porodice, biti suprugom Milankom i unucima.

Samo život u porodičnom miru i ljubavi je pravi uspeh. Sve ostalo su budalaštine. Porodica je život. Ne dajmo da je napadaju, ne dajmo da je sruše, ne dajmo da je ukinu, zaključio je Karić. (kraj) def

 

Share: