Više od igre

08:35 24. 05. 2022. FoNet

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Maj mesec matematike"(M3) 27, 28. i 29. maja u Dorćol placu biće održan gejm džem, takmičenje u razvoju video-igara na zadatu temu, saopštili su danas organizatori.

boxPluginImgGejm džem je prilika za mlade da uz pomoć mentora naprave svoje prve igre, steknu dragoceno iskustvo i povežu se sa profesionalnom gejming zajednicom.

Timovima će se pridružiti i srednjoškolci koju su kroz program Mejkers lab pravili svoje igre i izložili ih u okviru M3.

Panel diskusija "50 godina industrije video-igara" povodom objavljivanja knjige "Totalna istorija video- igara" Manojla Maravića biće održana u 16 sati u Koska baru.

U okviru gejm džema 27. maja u 18:00 sati konsultant iz oblasti dizajniranja video igara Majk Movel održaće predavanje o kreativnim procesima u gejming industriji.

Nakon toga generalni direktor gejming studija Playstudios Europe Nikola Mitić će zvanično će otvoriti takmičenje, a na kreiranju igara radiće 13 timova uz podršku 15 mentora.

Mladi timovi iz Srbije koji kreiraju video-igre predstaviće svoje radove 28. maja 10 do 18 sati.

Takmičenje se zvanično završava u 29. maja u 17 sati, nakon čega sledi predstavljanje radova, a žiri će izabrati najbolju igru. (kraj) vip/bdb/dj

Share: