Čišćenje priobalja Save

13:10 24. 05. 2022. FoNet

BEOGRAD - JVP „Srbijavode“ sa opštinom Savski venac i FK „Crvena zvezda“ u petak 27. maja od 10 sati organizuje akciju čišćenja šetališta i priobalja reke Save i čišćenje lokacije od Čukaričkog rukavca, ispod mosta na Adi do splava Rečne policije.

Svake godine na obalama reke Save nesavesno odlaganje smeća i đubreta uništava našu reku, biljni i životinjski svet, ali i kvalitet života pored reke.

Podršku akciji pružiće JKP "Zelenilo Beograd", JKP "Gradska čistoća", kao i vodoprivredna preduzeća "Beogradvode" i "Galovica".

Pozivaju se prijatelji, saradnici, kao građani da se priključe i da zajedno očistimo priobalje reke Save i time doprinesemo da Savski venac, a samim tim i naš Beograd budu lepši i čistiji.

Otpad se danas smatra jednim od najznačajnijih ekoloških problema savremenog sveta. Jedan od posebnih ciljeva akcije je pravilno postupanje sa otpadom i obaveštavamo Vas da će otpad u akciji čišćenja biti adekvatno razvrstan, odložen i recikliran.

U skladu sa tim, centralna proslava povodom Međunarodnog dana reke Save biće organizovana 1. juna sa početkom u 10 sati ispred platoa „Red Queen“, Beograd na vodi. (kraj) dep/dj

Share: