BK TV predala aplikaciju

17:22 17. 06. 2022. FoNet

BEOGRAD - Na osnovu konkursa Regulatornog tela za elektronske medije (REM), televizija RTV BK TELECOM saopštava danas da je predala aplikaciju za ponovno sticanje statusa i licence emitera televizijskog programa na nacionalnoj frekvenciji.

Kako se navodi u saopštenju, "ovo je drugi put u poslednje četiri godine kako televizija RTV BK TELECOM aplicira za svoju davno stečenu poziciju nacionalnog emitera",

Prema saopštenju, ta pozicija joj" nasilno i nezakonski oteta 2006. godine od strane tadašnje Vlade Republike Srbije, a televizija sa preko 600 zaposlenih vrhunski profesionalaca zatvorena je upadom u njene prostorije i primenom grube sile naoružanih policijskih specijalaca".

Presudom Vrhovnog suda Srbije od 15.5.2008. godine, uvažena je tužba RTV BK TELECOM protiv rešenja tadašnje RRA, ali ta opresuda nikada nije izvršena, podseća se u saopštenju i ukazuje da je RTV BK TELECOM time ostala bez prava da se bavi delatnošću, ostvaruje prihode i izmiruje poreske i druge obaveze.

"Ovo je nova prilika za nadležne institucije da isprave nanetu nepravdu i štetu, koja gašenjem ove televizije nije pričinjena samo osnivačima i zaposlenima RTV BK TELECOM, već i svim građanima u zemlji, regionu i svetu koji su sa posebnim pijetetom pratili program ove jedinstvene i visokoprofesionalne porodične televizije", ocenjuje se u saopštenju.

Vraćanje nacionalne frekvencije RTV BK TELECOM, napominje se u saopštenju, "prvenstveno bi omogućilo izvršenje zakonskih obaveza nadležnih institucija, a potom i pružanje nove prilike svim građanima Srbije da u svojim domovima mogu da prate programske sadržaje producirane i odabrane po najvišim standardima svetski priznatih medija".

Menadžment i osnivači RTV BK TELECOM se nadaju da će REM, poštovanjem odluka najviše sudske institucije, prepoznati dokazani kvalitet programa i "povratiti otetu nacionalnu frekvencija ovoj jedinstvenoj i rado gledanoj televiziji u zemlji i regionu", navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def

Share: