Glasanje za organe NUNS

14:04 25. 06. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Članovi Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) glasaju danas na redovnoj izbornoj skupštini udruženja za članove Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti NUNS.

Za novi sastav Izvršnog odbora predloženo je 12 kandidatkinja i kandidata, a bira se 10: Amela Bajrović, Jelena Božović, Slobodan Georgiev, Jelena Diković, Sanja Kljajić, Zlata Kureš, Nikola Lazić, Mileva Malešić, Tamara Milojević, Adam Santovac, Marko Somborac i Marina Fratucan.

Nadzorni odbor NUNS broji pet članova, koje će delegati izabrati između šest kandidatkinja i kandidata - Mijata Lakićevića, Vesne Mališić, Stojana Markovića, Jovanke Marović, Nedima Sejdinovića i Vuka Cvijića.

Za Sud časti ima šest kandidata, bira se pet, a kandidati su: Božidar Andrejić, Safeta Biševac, Igor Božić, Jovana Gligorijević, Zoran Sekulić i Zlatko Čobović.

Predsedniku NUNS Željku Bodrožiću mandat traje još godinu dana, jer je izabran na vanrednoj izbornoj skupštini 2019. godine, posle ostavke Slaviše Lekića.

Na Skupštini NUNS će se raspravljati i o izmenama i dopunama Statuta Udruženja.

Izvršni odbor NUNS je na prošloj sednici usvojio predloge za izmene i dopune pojedinih članova Statuta, a pojedini članovi su poslali svoje predloge, s tim da se statutarne izmene i dopune mogu podneti i na samoj Skupštini.

Na dnevnom redu je i izveštaj o radu NUNS između dve skupštine i o njemu će delegati raspravljati i glasati.

Učešće na Skupštini i pravo glasa ima svaki član NUNS sa plaćenom članarinom za tekuću godinu. (kraj) vbr/ivt/and/bdr

Tagovi:
Share: