Diplome 29. generaciji

10:36 27. 06. 2022. FoNet

BEOGRAD - Svečanom akademijom obežen je završetak studija 29. generacije diplomaca Alfa BK Univerziteta, ističe se u današnjem saopštenju i dodaje da su studentima koji su završili osnovne i master akademske studije uručene diplome u oblastima ekonomije, menadžmenta u sporta, anglistike, informacionih tehnologija i računarskih nauka.

„Svedoci smo ubrzanog razvoja Alfa BK Univerziteta, zahvaljujući viziji i podršci osnivača Univerziteta, braći Karić“, istakao je mr Milorad Panjević, predstavnik osnivača u Savetu Univerziteta.

"Uspešno okončanje reakreditacije ustanove, inoviranje studijskih programa, povećanje broja studenata, unapređivanje nastavnih procesa i proširenje kadrovskih potencijala Univerziteta, samo su neki od rezultata kojima se ponosimo u ovoj akademskoj godini, koji nas obavezuju da nastavimo još brže ka ostvarenju svojih ciljeva“, istakao je Panjević.

Prema saopštenju, rektor Univerziteta, prof. dr Vladimir Džamić izrazio je ogromnu zahvalnost osnivaču Univerziteta na viziji i hrabrosti da u složenom trenutku osnuje prvi privatni Univerzitet koji dogodine obeležava 30 godina postojanja.

„Svi zajedno danas ostajemo velika porodica, profesori, saradnici, svi vi koji ste danas dobili diplome,
ali i stotine novih studenata koji se sada upisuju na studije“, naglasio je Džamić na svečanosti prvog privatnog univerziteta u Jugoslaviji.

Ponosan na činjenicu da je povezanost Univerziteta sa privredom jedan od temelja njegovog razvoja, on je istakao da je najveći broj studenata sa uspehom pronašao radno mesto i pre formalnog završetka studija. Upis jubilarne, 30. generacije studenata, već je počeo, a budući brucoši mogu konkurisati za studijske progame u oblastima marketinga, menadžmenta i trgovine, računovodstva i revizije, ekonomije, menadžmenta u sportu, anglistike, informaciono-komunikacionih tehnologija i računarskih nauka.

Džamić je napomenuo da su svi studijski programi akreditovani u skladu sa zakonom i pravilima nacionalnih tela, što budućim studentima garantuje da će njihove stečene diplome biti priznate kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

„U želji da posebno podstaknemo i nagradimo najbolje učenike srednjih škola, svim odličnim učenicima dajemo poseban popust na školarinu i zadovoljstvo mi je da mogu da podelim sa vama i to da se broj odličnih učenika koji se opredeljuju za studiranje na Alfa BK Univerzitetu iz godine u godinu povećava“, naglasio je Džamić. (kraj) def

Share: