Blumberg počeo da radi

14:45 01. 07. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Blumberg Adria (Bloomberg Adria), prva panregionalna multiplatformska mreža za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi zvanično je danas počela da radi i sadržaj će prvo biti dostupan na digitalnoj platformi, dok će emitovanje na televiziji početi naredne nedelje.

Nova mreža za vesti sa fokusom na poslovne i finansijske vesti, počeće da radi istovremeno na pet tržišta u uredničkim centrima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Više od 130 lokalnih novinara, komentatora, analitičara i finansijskih stručnjaka kreiraće originalan sadržaj na pet regionalnih jezika.

Kroz saradnju sa kompanijom Blumberg Media će koristiti snagu 2.700 novinara i analitičara iz 120 zemalja i kombinovaće preveden njuz sadržaj sa originalnim izveštavanjem iz regiona, kako bi stvorila glavnu destinaciju za vesti za poslovne lidere u jugoistočnoj Evropi.

Blumberg Adria će raditi kao servis za vesti dostupan 24 sata sedam dana u nedelji, sa osam sati TV programa uživo svakog dana iz studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu.

Bloomberg Adria predstavlja regionalnu saradnju između Bloomberg Media i Mtel Swiss medijske kompanije u većinskom vlasništvu Telekom Srbija.

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić rekao je da je Telekom Srbija posvećen obezbeđivanju vrhunskog sadržaja, informacija i vesti za više od 11 miliona pretplatnika.

Blumberg je poznat u svetu po pouzdanim poslovnim informacijama i stručnim analizama, u koje lideri kompanija širom sveta imaju poverenja. Dok obeležavamo 25 godina postojanja, ponosni smo na saradnju sa kompanijama Bloomberg Media i Bloomberg Adria, rekao je Lučić.

Za naš projekat dobili smo veliku podršku od regionalnih poslovnih lidera, donosioca odluka i šire poslovne zajednice. Ono što mi nudimo je jedinstveno i ima dodatnu vrednost za zajednice koje oblikuju ekonomiju u regionu, rekao je glavni operativni direktor Blumberg Adria Samo Ošina. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: