Većina nije u pravu

14:30 29. 07. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Mediji koji su danas dobili nacionalnu frekvenciju već su pokazali na koji način su radili i nisu pružili nikakvu garanciju da će promeniti odnos prema programskim sadržajima i građanima Srbije, pa zato smatram da većina danas nije u pravu, izjavila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović.

Popović je posle sednice na kojoj je Savet REM doneo odluku o davanju nacionalnih televizijskh frekvencija televizijama Pink, Hepi, B92 i Prva novinarima izjavila da je očekivala više razumevanja za medijski pluralizam, "koji podrazumeva i politički pluralizam".

"Većina je donela odluku da ta četiri pružaoca imaju pravo da nastave da pružaju usluge na nacionalnim televizijskim frekvencijama, a ja sam smatrala da zakoni moraju da se poštuju, a zakoni predviđaju da mora da se uzme u obzir činjenica kako su ti mediji radili i pre raspisivanja konkursa. Mislim da nije dovoljan akcenat stavljen na činjenicu da su kršili medijske zakone na sve moguće načine", rekla je Popović i dodala kako zato smatra da je odlukom o dodeli nacionalnih frekvencija prekršen zakon. (kraj) vip/mr/dj

Share: