Očekivana odbrana optuženih

14:38 26. 08. 2022. FoNet | Ljiljana Stojanović

VRANJE - U Osnovnom sudu u Vranju danas je održano prvo ročište u slučaju lepljenja plakata uvredljive sadržine sa likom predsednika Asocijacije nezavisnih medija (ANEM) i članom Stalne radne grupe za bezbednost Verana Matića, a četvorica optuženih navela su pred sudom da su mislili da je na plakatu lik "nekog pevača", dok je Matić naveo da je takva odbrana "očekivana".

Četvorica optuženih, koji su albanske nacionalnosti i žive u blizini Preševa, rekli su pred sudom da ne poznaju Matića, niti da su znali o kome se radi.

Matić je izjavio da je lepljenje plakata uvredljive sadržine sa njegovim likom shvatio kao targetiranje koje ugrožava njega i njegovu porodicu, i da je taj osećaj ugroženosti potcrtan i pretnjama koje je prvooptuženi u slučaju ugrožavanja rada OK radija iz Vranja Dejan Kantar izneo na ročištu zakazanom za taj slučaj.

Kantar je tada rekao da "oni koji misle da su ugroženi i treba da se osećaju tako", da će mu platiti i da on neće zaboraviti šta mu se dešava.

Matić je ocenio i da je Osnovni sud u Vranju adekvatno reagovao kada je reč o procesu koji je, kako je rekao, "započeo zaziđivanjem prostorija OK radija", da proces teče na korektan način i da se ročista redovno zakazuju.

Izrazio je, međutim, očekivanje da će se i ostale institucije uključiti kako bi se rešio slučaj OK radija, koji je nazvao "velikim problemom, koji je poput lakmus papira za pritisak na lokalne medije". (kraj) dar/ljs/mr/dpv

 
 
Share: