Prajd po planu

13:35 05. 09. 2022. FoNet | Milica Rilak

AUS-BEČ - Evropska nedelja ponosa biće svečano otvorena u Beogradu za tačno sedam dana, u ponedeljak, 12. septembra, saopštili su danas organizatori i istakli da zvanična zabrana manifestacije od strane Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i dalje nije stigla, kao i da se "svi događaji održavaju po planu", uključujući i šetnju zakazanu za 17. septembar.

Organizatori Evropske nedelje ponosa naveli su u saopštenju da je do te manifestacije ostalo nedelju dana, a da je isto toliko vremena prošlo i od izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da država namerava da zabrani održavanje Evroprajda iz bezbednosnih razloga.

"Već nedelju dana čekamo da se MUP izjasni o zabrani Evroprajda, ali osim brojnih napisa u medijima, do nas ništa zvanično nije stiglo. Zbog toga apelujem na nadležno ministarstvo da nam, kao organizatorima skupa koji je podržala Vlada Srbije 2019. godine, pisanim putem dostave svoje rešenje", naveo je u pisanoj izjavi koordinator Evroprajda 2022. Goran Miletić. (kraj) mr/dj

Share: