Studirajte u Francuskoj

17:45 26. 10. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD -  Ambasada Francuske u Srbiji, Francuski institut u Srbiji i kancelarija Campus France organizuju u petak "Putujući studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete", kako bi podstakli studente da odaberu Francusku kao destinaciju za studije, a tada će biti otvoren i novi konkurs za stipendije francuske vlade.

U saopštenju se navodi da Francuska trenutno nudi više od 1.700 studijskih programa na engleskom jeziku.

Zainteresovani će dobiti precizne informacije o mogućnostima kako da finansiraju svoje studije, posebno kroz program ERASMUS+ i stipendije Vlade Francuske, kao i sve praktične i logističke aspekte studija u Francuskoj.

Studenti iz Srbije imaće priliku da se upoznaju sa predstavnicima državnih Univerziteta iz Liona, Kana u Normandiji, Avinjona, Le Mana, prestižnih francuskih takozvanih velikih škola, dodaje se u saopštenju.

U univerzitetskoj 2021/2022, oko 650 studenata iz Srbije se upisalo na francuske visokoobrazovne ustanove, a oko 40 su imali stipendiju Vlade Francuske, dok je 19 srpskih istraživača ostvarilo pomoć za mobilnost u okviru naučno-istraživačkih projekata sa francuskim timovima.

Istoga dana, 28. oktobra, biće objavljen i novi konkurs za dodelu stipendija francuske vlade za Master 2 i doktorate u komentorstvu za univerzitetsku 2023/2024.

Konkurs je otvoren do 27. marta 2023. godine, dodaje se u saopštenju. (kraj) dar/ivt/bdr

Share: