Rasvetliti pretnje

09:51 07. 11. 2022. FoNet

ZRENJANIN - Nevladina organizacija Građanski preokret zatražila je danas od nadležnih organa da rasvetle i oštro kazne one koji su uputili nedopustive pretnje na adresu glavnog i odgovornog urednika lista "Danas", a najavljuju oružani napad i masakr nad čitavom redakcijom tog dnevnog lista.

Takve pretnje, nažalost, nisu iznenađenje u Srbiji, jer se u njoj već godinama pogoršava ambijent za rad novinara i medija, dok istovremeno jačaju govor mržnje i verbalna agresija, koje često podstiču i nosioci najviših državnih funkcija, navodi u saopštenju Građanski preokret.

Od pretvaranja suđenja za pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića u višegodišnju ujdurmu, preko nekažnjenog zaskakanja novinara od strane uniformisanih stranaca u blizini gradilišta Linglonga, do kažnjavanja redakcije KRIK jer je objavila činjeničnu informaciju s jednog suđenja, dug je niz primera da je "sedma sila" ozbiljno ugrožena čim pokuša da se razlikuje od režimske propagande, ukazuje Građanski preokret. (kraj) vip/ivt/dj

Share: