Jačanje komunalnih delatnosti

20:56 07. 11. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Unapređenje upravljanja komunalnim delatnostima na lokalu, kao i javnom imovinom opština i gradova i uspostavljanje jedinstvenog onlajn registra pasa lutalica u cilju sprečavanja zloupotreba sa odštetnim zahtevima za ujede, deo su ključnih prioriteta Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC Klub).

Na sednici na kojoj su predstavljeni reformski ciljevi za brži razvoj gradova i opština i novo rukovodstvo BFC Kluba, novi ministar za javna ulaganja Marko Blagojević naglasio je da će ministarstvo nastaviti posao koji je započela Kancelarija za javna ulaganja i da se prioriteti u odabiru projekata neće menjati, a kandidovaće ih samouprave prema svojim potrebama.

"Budžet za javna ulaganja u lokalnim samoupravama neće se smanjivati, samo će broj projekata biti manji jer ćemo više finansirati velike projekte. Najvažnije je da su projekti dobro pripremljeni i finansiranje će najpre dobiti oni koji imaju potpunu dokumentaciju i dozvole", poručio je Blagojević. (kraj) dar/bdr

Tagovi:
Share: