Mejkers lab u Zaječaru

17:36 16. 11. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Fondacija Nordeus saopštila je danas da je treći Mejkers lab u Srbiji otvoren u gimnaziji u Zaječaru.

Mejkers lab u kojem se povezuju oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike, umetnosti i preduzetništva i u kojem bi učenici i nastavnici trebalo da na inovativan način pristupaju učenju i rešavanju problema otvorila je Grupa za obrazovanje.

Grupu za obrazovanje čine Nordeus fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija.

Pored toga, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac Grupa za obrazovanje je školi donirala i prvu virtuelnu učionicu.

Škola je dobila trodimenzionalni - 3D štampač, bušilicu, ubodnu testeru, brusilicu, mini bušilicu za finije radove, ručnu testeru, komplet ručnog alata, komplet odvrtača, kao i komplet za ARDUINO sa senzorima.

U saopštenju se ističe da su matematičari i fizičari iz zaječarske gimnazije u prethodnih 10 godina osvojili više od 20 republičkih nagrada.

Direktor gimnazije Srđan Stanojević rekao je da će u Mejkers labu nastavnici i učenici moći da istražuju, stvaraju i sarađaju.

"Učionica budućnosti je pred nama, neka nam donese novi duh obrazovanja kroz slobodu koju će pružiti svim njenim korisnicima", poručio je Stanojević. (kraj) vbr/and/dpv

Share: